bewaar
Tortilla's met kip
Tortilla's met kip
bewaar

Tortilla's met kip

De maïs maakt het een beetje zoet, de kaas en saus zorgen voor een krokant knapperig korstje.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

4

kipfilet

½

citroen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

mais in blik

8

tortillawraps

470 g

sugo tradizionale tomatensaus in pot

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

De maïs maakt het een beetje zoet, de kaas en saus zorgen voor een krokant knapperig korstje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de prei onder koud stromend water en snijd in ringen. Snijd de kipfilet in stukjes en pers de citroen uit. Marineer in een kom de kipfilet 5 min. in het citroensap. Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier.

2

Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag olie en bak de stukjes kip al omscheppend 2 min. Neem de kipstukjes uit de pan. Bak al omscheppend prei in de koekenpan 2-3 min. in overgebleven bakvet.

3

Laat de mais uitlekken en vet de ovenschaal in. Meng in een (schone) kom kip met gebakken prei en maïs. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het kipmengsel over het midden van de tortilla's. Rol de tortilla's op of vouw als pakketjes dicht. Leg vervolgens in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus erover en strooi de kaas erover. Bak de tortilla's 20 min. in de oven, tot de kaas goudbruin is.

tip

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.