Tortilla's met kip
De maïs maakt het een beetje zoet, de kaas en saus zorgen voor een krokant knapperig korstje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 prei
- 4 kipfilet
- ½ citroen
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g mais in blik
- 8 tortillawraps (middelgroot)
- 470 g sugo tradizionale tomatensaus in pot
- 100 g geraspte belegen kaas (variaties mogelijk)
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de prei onder koud stromend water en snijd in ringen. Snijd de kipfilet in stukjes en pers de citroen uit. Marineer in een kom de kipfilet 5 min. in het citroensap. Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
- Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag olie en bak de stukjes kip al omscheppend 2 min. Neem de kipstukjes uit de pan. Bak al omscheppend prei in de koekenpan 2-3 min. in overgebleven bakvet.
- Laat de mais uitlekken en vet de ovenschaal in. Meng in een (schone) kom kip met gebakken prei en maïs. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het kipmengsel over het midden van de tortilla's. Rol de tortilla's op of vouw als pakketjes dicht. Leg vervolgens in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus erover en strooi de kaas erover. Bak de tortilla's 20 min. in de oven, tot de kaas goudbruin is.

Marineren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.215 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Tortilla's met kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tortilla's met kip
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 1 prei
- 4 kipfilet
- ½ citroen
Marineer in een kom de kipfilet 5 min. in het citroensap. Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag olie en bak de stukjes kip al omscheppend 2 min.
- 300 g mais in blik
- 2 el traditionele olijfolie
Laat de mais uitlekken en vet de ovenschaal in. Meng in een (schone) kom kip met gebakken prei en maïs. Breng op smaak met peper en zout.
- 8 tortillawraps
Verdeel het kipmengsel over het midden van de tortilla's.
Rol de tortilla's op of vouw als pakketjes dicht. Leg vervolgens in de ovenschaal.
- 470 g sugo tradizionale tomatensaus in pot
- 100 g geraspte belegen kaas
Schenk de tomatensaus erover en strooi de kaas erover.
Bak de tortilla's 20 min. in de oven, tot de kaas goudbruin is.