bewaar
Kipkerrieragout
Kipkerrieragout
bewaar

Kipkerrieragout

Ragout op z'n oosters. Met romige kerriesaus en knapperige uitjes.

25 min. bereiden
344waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

basmatirijst

2

uien

2 stengels

bleekselderij

4

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

kerriepoeder

2 el

tarwebloem

250 ml

kippenbouillon van tablet

125 g

crème fraîche

200 g

verse doperwten

4 el

gebakken uitjes

Ragout op z'n oosters. Met romige kerriesaus en knapperige uitjes.

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de kip in dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij op matig vuur 2 min. Voeg de kip toe en bak 1 min. mee. Meng de kerriepoeder en de bloem, strooi over de kip en schep om.

2

Schenk al roerend het bouillon in gedeelten bij het kipmengsel. Schenk de volgende scheut pas toe als de vorige scheut door de bloem gebonden is. Breng het geheel aan de kook en zet op laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.

3

Schep tussendoor (5 min. erna) de doperwten door de rijst en verwarm mee. Breng de kip-kerrieragout op smaak met peper en zout. Verdeel de doperwtenrijst over de borden en schep de kip-kerrieragout ernaast. Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.