bewaar
Gebakken bacon met spruitjes en taugé
Gebakken bacon met spruitjes en taugé
bewaar

Gebakken bacon met spruitjes en taugé

20 min. bereiden
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rijst

350 g

spruitjes

2 x 100 g

bacon

1 tl

kerriepoeder

1 bekertje

crème fraîche

1 schaal

taugé

3 el

gebakken uitjes

1 potje

atjar tjampoer

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten. Laat ze uitlekken. Snijd de bacon in stukjes en bak ze in een grote pan met antiaanbaklaag (of wok) in 5 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de kerriepoeder en de spruitjes toe en bak ze 2 min. mee. Zet het vuur laag en laat iets afkoelen. Voeg de crème fraîche toe en warm het geheel 1 min. door. Schep de taugé erdoor. Schep de rijst in kommen en schep het spruitenmengsel erop. Bestrooi met de uitjes en serveer met de atjar tjampoer.

algemeenAls u van pittig houdt kunt u een fijngesneden rode peper toevoegen of een paar theelepels sambal.