bewaar
Gebakken rijstschotel met rookworst en sambal-omelet
Gebakken rijstschotel met rookworst en sambal-omelet
bewaar

Gebakken rijstschotel met rookworst en sambal-omelet

Oost ontmoet west in deze rijstschotel

30 min. bereiden
zeer pittig
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

AH basic rookworst

3 el

zonnebloemolie

450 g

nasi-bamigroente

3

middelgrote eieren

2 tl

sambal oelek

3

bosuien

340 g

atjar tjampoer

Oost ontmoet west in deze rijstschotel

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm. Verhit olie in een wok en bak de rookworst op hoog vuur in 3 min. krokant.

2

Snijd het steeltje van de rode peper uit het pak wokgroente, halveer in de lengte en verwijder met een mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rijst, rode peper en groente toe aan de rookworst en roerbak op middelhoog vuur 5 min.

3

Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ei aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin. Snijd de bosui in ragfijne ringetjes. Snijd de omelet in reepjes. Verdeel de omelet en bosui over de nasi. Serveer met de atjar.

bereidingstipLaat de rijst helemaal afkoelen voor een nog beter resultaat.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.