bewaar
Romige boerenkool met braadworst
Romige boerenkool met braadworst
bewaar

Romige boerenkool met braadworst

25 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

4

runderbraadworsten

1

prei

1 zak

panklare boerenkool

1 pak

aardappelschijfjes

150 g

verse roomkaas met knoflook en kruiden

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

In koekenpan helft van boter smelten en runderbraadworsten rondom aanbraden. Vlees in 20 min. op matig vuur gaarbakken, af en toe keren. In braadpan rest van boter smelten en prei, boerenkool en aardappelschijfjes erdoor scheppen. Klein kopje water en zout naar smaak toevoegen en boerenkool in 10 min. afgedekt zachtjes gaarsmoren, af en toe omscheppen. Verse roomkaas door boerenkool scheppen en kaas al roerend laten smelten. Boerenkool nog 3 min. zachtjes laten pruttelen. Boerenkool over vier borden verdelen, runderbraadworst ernaast serveren.