bewaar
Fricandeau met tonijn in slablad
Fricandeau met tonijn in slablad
bewaar

Fricandeau met tonijn in slablad

10 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

12 personen

1 blikje

tonijn op olie

4

ansjovisfilets

4 eetlepels

olijvonaise

2 eetlepels

citroensap

(cayenne)peper

1 kropje

sla

12 plakjes

fricandeau

1 eetlepel

kappertjes

3 takjes

basilicum

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren. Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen. Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken. Blaadjes sla op schaal zetten. Tonijnpuree erin scheppen. Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen. Kappertjes en basilicum erover strooien.

algemeenWitlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof. Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.