Fricandeau met tonijn in slablad

Advertentie
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op olie ((200 g), uitgelekt)
- 4 ansjovisfilets (fijngehakt)
- 4 eetlepels olijvonaise (of mayonaise)
- 2 eetlepels citroensap
- (cayenne)peper
- 1 kropje sla (bijv. little gem)
- 12 plakjes fricandeau (vleeswaar)
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 takjes basilicum (blaadjes in reepjes)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren. Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen. Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken. Blaadjes sla op schaal zetten. Tonijnpuree erin scheppen. Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen. Kappertjes en basilicum erover strooien.
Tip:
Witlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof. Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.
Advertentie