Zalmspiesen met teriyakimarinade

hoofdgerecht
4 personen
4
14
Advertentie
Ingrediënten
- 1 ciabatta (Italiaans brood, 250 g)
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 2 schaaltjes Schotse zalmhaasjes (a ca. 225 g)
- 8 eetlepels teriyaki marinade & saus (fles a 250 ml)
- 1 zakje gemengde sla (200 g)
- 4 eetlepels sladressing knoflook (fles a 270 ml)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Keukenspullen
- satéstokjes
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ciabatta volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Courgette schoonmaken en in 16 plakken snijden. Zalm in 16 stukken snijden. Zalm en courgette 10 min. in marinade marineren en daarna aan satéprikkers rijgen. Tomaten in partjes snijden en met sla en dressing mengen. Grillpan verhitten. Zalmspiesen dun met olie bestrijken en in 8 min. gaar grillen. Zalm met salade en brood serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 41 g
- vet 25 g
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 02-03