bewaar
Pastei met kip en groenten
Pastei met kip en groenten
bewaar

Pastei met kip en groenten

Zin in warm, hartig en Hollands? Deze ovenschotel is niet moeilijk, wél heel lekker.

25 min. bereiden
30 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

2

uien

1

middelgroot ei

360 g

kipfiletblokjes

50 g

ongezouten roomboter

700 g

worteltjes en doperwten panklaar

250 g

verse roomkaas kruiden

Dit heb je nodig

  • ovenschaal met platte rand (1,5 liter)

Zin in warm, hartig en Hollands? Deze ovenschotel is niet moeilijk, wél heel lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Klop het ei los. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.

2

Verhit de boter in een braadpan. Bak de kip en ui 4 min. Voeg de groentemix toe en bak 4 min. Voeg de roomkaas toe en laat smelten. Vet de ovenschaal in. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout en schep in de ovenschaal.

3

Leg de bladerdeegplakes op elkaar en rol uit tot een deeglap die iets groter is dan de ovenschaal. Bestrijk de rand van de schaal met water, leg het deeg erop en druk aan. Bestrijk het deeg met ei. Steek in het midden een klein rondje uit. Bak de pastei in het midden van de oven in ca. 30 min. knapperig en goudbruin.