bewaar
Ovenschotel met suddervlees en groenten
Ovenschotel met suddervlees en groenten
bewaar

Ovenschotel met suddervlees en groenten

Stoofvlees over? Daarmee maak je de volgende dag heel simpel een verrukkelijke ovenschotel.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

vastkokende aardappel

2

preien

250 g

worteltjes

150 g

schouderham

250 g

koelverse gebroken sperzieboon

250 g

gaar stoofvlees met jus

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

2 el

tarwebloem

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Stoofvlees over? Daarmee maak je de volgende dag heel simpel een verrukkelijke ovenschotel.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de preien in dikke ringen en de worteltjes in stukjes van 3 cm. Snijd de schouderham in blokjes. Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Kook de aardappelen in water met zout in 10 tot 15 min. gaar. Kook ondertussen in een andere pan de sperziebonen, preiringen en worteltjes 3 min. Laat de groenten uitlekken en vang het kookvocht op. Leng eventueel het jus van het vlees met kookvocht aan tot 150 ml.

3

Schep in de ovenschaal de aardappelen, groenten, ham en het stoofvlees door elkaar. Schenk de jus erover en breng op smaak met peper en zout. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad. Rol uit tot een lap iets groter dan de ovenschaal. Leg het deeg op de ovenschaal en plak de randen vast. Prik met een vork gaatjes in het deeg en snijd het overtollige deeg weg. Splits het ei en klop de eidooier los (eiwit gebruik je niet). Bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van oven in 20-30 min. goudbruin en gaar.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.