Oven­scho­tel met sud­der­vlees en groen­ten

Stoofvlees over? Daarmee maak je de volgende dag heel simpel een verrukkelijke ovenschotel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(148) waardeer
hollands hoofdgerecht Stoofvlees over? Daarmee maak je de volgende dag heel simpel een verrukkelijke ovenschotel. 4 personen
3 148

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de preien in dikke ringen en de worteltjes in stukjes van 3 cm. Snijd de schouderham in blokjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappelen in water met zout in 10 tot 15 min. gaar. Kook ondertussen in een andere pan de sperziebonen, preiringen en worteltjes 3 min. Laat de groenten uitlekken en vang het kookvocht op. Leng eventueel het jus van het vlees met kookvocht aan tot 150 ml.
  3. Schep in de ovenschaal de aardappelen, groenten, ham en het stoofvlees door elkaar. Schenk de jus erover en breng op smaak met peper en zout. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad. Rol uit tot een lap iets groter dan de ovenschaal. Leg het deeg op de ovenschaal en plak de randen vast. Prik met een vork gaatjes in het deeg en snijd het overtollige deeg weg. Splits het ei en klop de eidooier los (eiwit gebruik je niet). Bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van oven in 20-30 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 805 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met suddervlees en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met sud­der­vlees en groen­ten

1
1
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 preien
  • 250 g worteltjes
  • 150 g schouderham

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Was en snijd de preien in dikke ringen en de worteltjes in stukjes van 3 cm. Snijd de schouderham in blokjes.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 200°C.

3
3
  • 250 g koelverse gebroken sperziebonen

Kook de aardappelen in water met zout in 10 tot 15 min. gaar. Kook ondertussen in een andere pan de sperziebonen, preiringen en worteltjes 3 min.

4
4
  • 250 g gaar stoofvlees met jus

Laat de groenten uitlekken en vang het kookvocht op. Leng eventueel het jus van het vlees met kookvocht aan tot 150 ml.

5
5

Schep in de ovenschaal de aardappelen, groenten, ham en het stoofvlees door elkaar. Schenk de jus erover en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 el tarwebloem

Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad. Rol uit tot een lap iets groter dan de ovenschaal.

7
7

Leg het deeg op de ovenschaal en plak de randen vast. Prik met een vork gaatjes in het deeg en snijd het overtollige deeg weg.

8
8
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei en klop de eidooier los (eiwit gebruik je niet). Bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van oven in 20-30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.