Kro­kan­te kip met crunchy bo­nen en stoom­aard­ap­pel­tjes

Met zo'n korstje van noten om de kip krijgt dit gerecht letterlijk een extra laag!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met zo'n korstje van noten om de kip krijgt dit gerecht letterlijk een extra laag! 2 personen
3 8

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Hak ondertussen de noten fijn en doe 2/3 in een diep bord. Bewaar de rest van het notenkruim. Doe de bloem en het ei elk apart in een diep bord. Klop het ei los. Haal de kiphaasjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de notenkruim. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Bereid ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking 6 min. in de magnetron op 700 watt.
  3. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe en kook de bonen 7 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui met wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen en de rest van de notenkruim toe en bak 2 min. mee. Verdeel de aardappelen over de borden en schep de groente en kip erbij.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Krokante kip met crunchy bonen en stoomaardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te kip met crunchy bo­nen en stoom­aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 75 g gezouten notenmix macadamia's

Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Hak ondertussen de noten fijn en doe 2/3 ervan in een diep bord. Bewaar de rest van het notenkruim.

2
2
  • 1 el tarwebloem
  • 1 middelgroot ei
  • 1 schaal kipfilethaasjes

Doe de bloem en het ei elk apart in een diep bord. Klop het ei los. Haal de kiphaasjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de notenkruim.

3
3
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

4
4
  • 450 g stoomaardappelen

Bereid ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking 6 min. in de magnetron op 700 watt.

5
5
  • 400 g diepvries gebroken sperziebonen

Voeg als het water kookt de sperziebonen toe en kook de bonen 7 min. Giet af en laat goed uitlekken.

6
6
  • 1 ui
  • 1½ el arachideolie

Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui met wat peper 5 min. op middelhoog vuur.

7
7

Voeg de sperziebonen en de rest van de notenkruim toe en bak 2 min. mee. Verdeel de aardappelen over de borden en schep de groente en kip erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.