bewaar
Hollandse groentesoep met balletjes
Hollandse groentesoep met balletjes
bewaar

Hollandse groentesoep met balletjes

30 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

verse peterselie

1 schaaltje

rundergehakt

2

kruimige aardappels

2 eetlepels

zonnebloemolie

1 zak

Hollandse roerbakmix

1 blik

tomatenblokjes

1 pakje

rundvlees soep gemak

1

kaas-uienstokbrood

Aan de slag

Peterselie fijnhakken. Rundergehakt met zout, peper en helft van peterselie mengen. Kleine gehaktballetjes draaien. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. In soeppan olie verhitten en groente en aardappels 3 min. bakken. Tomatenblokjes, 1 liter water en rundvleessoep toevoegen en geheel aan de kook brengen. Gehaktballetjes toevoegen en soep 10 min. zachtjes laten koken. Brood volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Rest van peterselie door soep roeren. Met kaas-uienstokbrood serveren.