Hollandse groentesoep met balletjes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- 1 schaaltje rundergehakt (ca. 250 g)
- 2 kruimige aardappels
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 zak Hollandse roerbakmix (400 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 pakje rundvlees soep gemak (51 g)
- 1 kaas-uienstokbrood (afbakbrood, 300 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Peterselie fijnhakken. Rundergehakt met zout, peper en helft van peterselie mengen. Kleine gehaktballetjes draaien. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. In soeppan olie verhitten en groente en aardappels 3 min. bakken. Tomatenblokjes, 1 liter water en rundvleessoep toevoegen en geheel aan de kook brengen. Gehaktballetjes toevoegen en soep 10 min. zachtjes laten koken. Brood volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Rest van peterselie door soep roeren. Met kaas-uienstokbrood serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 65 g
- vet 25 g