bewaar
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
bewaar

Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

aardappels

2

hazenrugfilets

100 g

Schwarzwalder schinken

1 pot

cranberrycompote

50 ml

rode port

2 zakken

stoomgroenten broccoli, peultjes, aspergetips

150 ml

melk

25 g

boter

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in 20 min. gaarkoken. Hazenrugfilets elk in 6 gelijke stukken snijden (dunne punt tot 1 stuk dubbelvouwen). Vlees met peper bestrooien, met ham omwikkelen en op bakplaat of bakblik leggen. Vlees in oven in 10-12 min. bruin en vanbinnen rosé bakken. Cranberrycompote met port mengen en verwarmen. Stoomgroenten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Aardappels afgieten en fijnstampen. Melk verwarmen en met boter door puree mengen. Hazenrugfilet met cranberrysaus, aardappelpuree en groenten serveren.