bewaar
Spruitjes met volkoren-notenkruim
Spruitjes met volkoren-notenkruim
bewaar

Spruitjes met volkoren-notenkruim

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

spruitjes

2 sneetjes

oud bruinbrood

25 g

boter

25 g

hazelnoten

½ zakje

verse bieslook

(versgeraspte) nootmuskaat

Aan de slag

Spruitjes in ruim water met zout 1 min. koken. Afgieten en in vergiet laten uitlekken. Brood (in keukenmachine) zo fijn mogelijk verkruimelen. In wok spruitjes in helft van boter op matig vuur in 5 min. beetgaar bakken, regelmatig omscheppen. In koekenpan rest van boter verhitten. Broodkruim en hazelnoten op laag vuur in 5 min. bruinbakken. Af en toe omschudden. Van vuur af bieslook door broodkruim roeren. Spruitjes overdoen in warme schaal enop smaak brengen met zout en nootmuskaat. Broodkruim erover strooien. Serveren bij hertenbiefstuk (met wildsaus en perenchutney*).

algemeen*Speciaal voor kerst ontwikkeld. Tijdelijk verkrijgbaar.