bewaar
Pittige zuurkool met boerenrookworst
Pittige zuurkool met boerenrookworst
bewaar

Pittige zuurkool met boerenrookworst

De cayennepeper en tomatenblokjes geven deze zuurkoolpuree een twist.

30 min. bereiden
licht pittig
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

1

boerenrookworst

2 tenen

knoflook

5 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

500 g

zuurkool

1 tl

gemalen cayennepeper

De cayennepeper en tomatenblokjes geven deze zuurkoolpuree een twist.

Aan de slag

Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 min. gaar. Verwarm rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de olie en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook kort. Roer de tomatenblokjes en de zuurkool erdoor en verwarm op laag vuur 10 min. zachtjes. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de olie fijn. Meng het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree en breng pittig op smaak met de cayennepeper. Serveer met de rookworst.

tip

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.