bewaar
Pittige zuurkool met zalm
Pittige zuurkool met zalm
bewaar

Pittige zuurkool met zalm

Zuur en pittig, een prima duo. Dat bewijst dit gerecht met sambal en kerrie.

25 min. bereiden
licht pittig
243waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

3 el

zonnebloemolie

2 tl

kerriepoeder

1 tl

sambal oelek

500 g

verse zuurkool

75 ml

kraanwater

800 g

kruimige aardappelen

30 g

verse peterselie

200 ml

room culinair light

200 g

gerookte zalmsnippers

Zuur en pittig, een prima duo. Dat bewijst dit gerecht met sambal en kerrie.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook, kerrie en sambal toe en bak nog 1 min. Voeg de zuurkool en het water toe en laat met deksel op pan 15 min. koken.

2

Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in 10-12 min. gaar en giet af. Snijd de peterselie fijn. Voeg de room aan de zuurkool toe en kook 1 min. Zet het vuur uit. Schep de zalmsnippers en de helft van de peterselie erdoor.

3

Schep de aardappelen en de zuurkool met wat vocht op de borden, strooi de rest van de peterselie erover.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.