bewaar
Hangop met sesamkaramel en peer
Hangop met sesamkaramel en peer
bewaar

Hangop met sesamkaramel en peer

10 min. bereiden
8 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

volle yoghurt

1 theelepel

boter

3 eetlepels

sesamzaad

75 g

suiker

1 rijpe

handpeer

1 eetlepel

citroensap

Aan de slag

Schone theedoek in vergiet leggen en vergiet in kom hangen. Yoghurt in theedoek schenken en in ca. 8 uur laten uitlekken. Kort voor serveren in pan met dikke bodem boter verhitten. Sesamzaad toevoegen en in enkele minuten goudbruin bakken. Suiker en 1 el water toevoegen en suiker zonder roeren op laag vuur laten smelten. Pan af en toe omschudden. Vuur iets hoger draaien en suikerstroop verhitten tot karamelkleurig. Pan van vuur nemen. Hangop over vier schaaltjes verdelen. Karamelsaus voorzichtig erover schenken en hard laten worden. Peer bedruppelen met citroensap en over schaaltjes verdelen.

tip

algemeenNeem voor dit hangoptoetje fruit van het seizoen: in de zomer lekker rood fruit, perziken, nectarines of pruimen. In de winter appel, peer of mandarijn.