bewaar
Hangop met lauwwarme sinaasappelsaus
Hangop met lauwwarme sinaasappelsaus
bewaar

Hangop met lauwwarme sinaasappelsaus

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

volle yoghurt

3

perssinaasappels

3 eetlepels

sinaasappelmarmelade

½ eetlepel

aardappelmeel

½ bekertje

slagroom

1 eetlepel

suiker

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

Theedoek in vergiet leggen en yoghurt erin schenken. Theedoek boven yoghurt dichtvouwen en yoghurt in minimaal 30 min. laten uitlekken. Sinaasappels uitpersen. Sap met marmelade verhitten. Aardappelmeel losroeren met 1 el koud water. Aardappelmeel door sap roeren en laten binden. Saus laten afkoelen tot lauwwarm. Slagroom met suiker stijfkloppen. Uitgelekte yoghurt mengen met slagroom en in vier schaaltjes scheppen. Sinaasappelsaus erover schenken.