bewaar
Zandtaartjes met custard en bessen
Zandtaartjes met custard en bessen
bewaar

Zandtaartjes met custard en bessen

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 porties

8

jodenkoeken

50 g

boter

1 el

(crème)honing

125 ml

volle melk

125 ml

slagroom

1

vanillestokje

1

ei (L)

1

ei

3½ el

suiker

100 g

rode bessen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

  • lage eenpersoonstaartvormpjes

Aan de slag

In keukenmachine koeken fijnmalen. Boter en honing erdoor mengen. Taartvormpjes bekleden met plasticfolie en koekmengsel stevig in vormpjes aandrukken. In pan met dikke bodem melk en slagroom met vanillestokje aan de kook brengen. Zodra mengsel kookt, pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en apart houden. Intussen in andere pan ei, eierdooier en suiker luchtig en crèmekleurig kloppen. Al kloppend roommengsel bij eimengsel schenken. Mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur verwarmen tot gebonden vla ontstaat. Met mesje merg uit vanillestokje schrapen en door custard roeren. Custard al roerend iets laten afkoelen. Zandtaartjes uit vormpjes nemen. Warme custard erover uitstrijken. Garneren met bessen en kaneelstokje.