Zandtaartjes met custard en bessen

Advertentie
Ingrediënten
- 8 jodenkoeken
- 50 g boter (gesmolten)
- 1 el (crème)honing
- 125 ml volle melk
- 125 ml slagroom
- 1 vanillestokje (in de lengte opengesneden)
- 1 ei (L)
- 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
- 3½ el suiker
- 100 g rode bessen (gewassen)
Keukenspullen
- keukenmachine
- plasticfolie
- lage eenpersoonstaartvormpjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In keukenmachine koeken fijnmalen. Boter en honing erdoor mengen. Taartvormpjes bekleden met plasticfolie en koekmengsel stevig in vormpjes aandrukken. In pan met dikke bodem melk en slagroom met vanillestokje aan de kook brengen. Zodra mengsel kookt, pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en apart houden. Intussen in andere pan ei, eierdooier en suiker luchtig en crèmekleurig kloppen. Al kloppend roommengsel bij eimengsel schenken. Mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur verwarmen tot gebonden vla ontstaat. Met mesje merg uit vanillestokje schrapen en door custard roeren. Custard al roerend iets laten afkoelen. Zandtaartjes uit vormpjes nemen. Warme custard erover uitstrijken. Garneren met bessen en kaneelstokje.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 485 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 39 g
- vet 34 g