Man­da­rijn­mar­me­la­de

(8) waardeer
bijgerecht 1 stuks
4 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • jampot met schroefdeksel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mandarijnen en citroen schoonboenen. Met dunschiller brede repen van schil schaven. Repen in fijne reepjes snijden. In steelpan schilreepjes in 100 ml water 5 min. zachtjes laten koken, indien nodig extra water toevoegen. Mandarijnen pellen, horizontaal halveren en partjes losmaken. Witte velletjes verwijderen. In hoge pan met dikke bodem partjes met geleisuiker mengen. Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrapen. Merg, vanillestokje en schilreepjes toevoegen. Mengsel aan de kook brengen, doorroeren en zodra het weer kookt nog exact 4 min. borrelend laten doorkoken. Af en toe doorroeren. Schuim van marmelade scheppen, vanillestokje verwijderen. Marmelade tot bovenrand in schone pot schenken. Direct afsluiten en pot 5 min. ondersteboven zetten. Pot omkeren en marmelade laten afkoelen.

Tip:

Voor schone potten: was ze af in de vaatwasser, of met sodawater. Spoel de potten en deksels om met kokend heet water (of leg ze in een pan met kokend water) en laat ze omgekeerd afkoelen op een schone theedoek. Bewaar de ongeopende marmelade, maximaal een jaar, op een koele, donkere plek.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.