bewaar
Ananasjam met limoen en vanille
Ananasjam met limoen en vanille
bewaar

Ananasjam met limoen en vanille

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

2 porties

2

limoenen

500 g

verse

1

vanillestokje

500 g

geleisuiker

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine, 2 jampotten à 350 ml, goed omgewassen

Aan de slag

1

Schil de limoenen met een scherp mesje zo dun mogelijk en snijd de schillen in dunne reepjes. Pers de vruchten uit. Pureer de ananas met het limoensap in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd het vanillestokje in de lengte open.

2

Schep in een ruime pan de ananaspuree, reepjes schil, vanillestokje en suiker door elkaar. Breng alles langzaam aan de kook en laat het mengsel 4 min. flink borrelend doorkoken.

3

Schep eventueel schuim met een natte schuimspaan van de jam. Leg met hulp van een tang in elke pot een half vanillestokje en schenk de jam in jampotten. Sluit ze, laat ze 15 min. staan, zet de potten daarna 5 min. op de kop. Keer ze weer en laat de potten afkoelen. Bewaar de jam 6 weken op een donkere plek om de smaken te laten intrekken.

tip

algemeenZelfgemaakte jam is lang houdbaar (ca. 6 maanden).

algemeenWas de jampotten en deksels in de vaatwasser of spoel de potten en deksels om met heet sodawater en spoel ze na met kokend water. Zet de potten tot gebruik omgekeerd op een theedoek te drogen.