bewaar
Maaltijdsoep met briebroodjes
Maaltijdsoep met briebroodjes
bewaar

Maaltijdsoep met briebroodjes

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

1

ui

2 eetlepels

olijfolie

1 pot

soepstart tomatensoep

1

meergranen stokbrood

100 g

ontbijtspek

1 zak

boerensoepgroenten

1 pot

witte bonen

2 x 125 g

gevulde brie met kruiden

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. In soeppan ui in olie 2 min. fruiten. Basis voor tomatensoep en 1 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen stokbrood in oven in 6 min. afbakken. In droge koekenpan (of op bord met keukenpapier 2 min. op vol vermogen in magnetron) plakjes ontbijtspek knapperig bakken. Soepgroenten en bonen door soep roeren en 5 min. zachtjes meekoken. Stokbrood schuin in 12 stukken snijden en beleggen met dungesneden brie. Stokbroodjes op rooster in oven leggen en brie in 2-3 min. laten smelten. Soep over vier kommen verdelen en met spek garneren. Warme briebroodjes erbij serveren.