Broccolirisotto met garnalen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 g risottorijst (pak a 400 g)
- 1 visbouillontablet
- 2 x 350 g broccoli
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ui en knoflook pellen en snipperen. In braadpan ui en knoflook 2 min. in olie fruiten. Risottorijst toevoegen en meebakken tot korrels glanzen. Bouillontablet en 900 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst in 20 min. gaarkoken. Broccoli schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Steel in stukjes snijden. Broccoli in 4 min. beetgaar koken. Broccoli afgieten en door gare rijst scheppen. Crème fraîche en 2/3 deel garnalen door rijst scheppen en 1 min. meewarmen. Rijst in schaal overdoen en met rest van garnalen garneren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 64 g
- vet 20 g