bewaar
Kip in kruidige tomatensaus en aubergine
Kip in kruidige tomatensaus en aubergine
bewaar

Kip in kruidige tomatensaus en aubergine

45 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

2 schaaltjes

kipmedaillons

5 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

2

kaneelstokjes

1 blik

tomatenblokjes

2 eetlepels

gedroogde oregano

2

uien

1

aubergine

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet

Aan de slag

Kipmedaillons met mespunt zout en peper bestrooien. In braadpan 2 el olie verhitten en kip aan beide kanten aanbraden. Knoflook en kaneel toevoegen en kort fruiten. Tomaatblokjes erbij schenken en kip met oregano, zout en peper goed op smaak brengen. Kip afgedekt op laag vuur 30 min. laten sudderen. In hapjespan ui 5 min. in rest van olie fruiten. Aubergine toevoegen en al omscheppend meebakken. Crème fraîche erdoor roeren en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Aubergine op laag vuur afgedekt 20 min. smoren. Kip met tomatensaus op vier borden scheppen. Aubergine ernaast serveren. Lekker met wilde & witte rijst.