Zalm in deeg met zoutvlokken

Advertentie
Ingrediënten
- 8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pakje a 450 g)
- 3 bosuitjes
- 8 plakjes cheddar (kaas)
- 2 verse zalmfilets (a 250 g)
- 1 ei
- 1½ eetlepel zoutvlokken (flakes, pakje a 200 g)
- 750 g (roma)tomaten
- 6 eetlepels balsamicodressing
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bladerdeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 °C. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Met 4 plakjes deeg bodem van ovenschaal bedekken. Helft van kaas erover verdelen. Zalm erop leggen en met peper bestrooien. Rest van kaas erop leggen en bosui erover verdelen. Van rest van bladerdeeg deksel maken en op vis leggen, randen stevig aandrukken met vork. Ei loskloppen en deeg met ei bestrijken. Deeg royaal met zoutvlokken bestrooien. Zalm in oven in 25 min. bruin en gaar bakken. Tomaten schoonmaken en in parten snijden. Dressing door tomaten roeren. Zalm met tomatensla serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 795 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 46 g
- vet 49 g