bewaar
Zalm in deeg met zoutvlokken
Zalm in deeg met zoutvlokken
bewaar

Zalm in deeg met zoutvlokken

15 min. bereiden
25 min. wachten
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

deeg voor hartige taart

3

bosuitjes

8 plakjes

cheddar

2 verse

zalmfilets

1

ei

1½ eetlepel

zoutvlokken

750 g

(roma)tomaten

6 eetlepels

balsamicodressing

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Bladerdeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 °C. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Met 4 plakjes deeg bodem van ovenschaal bedekken. Helft van kaas erover verdelen. Zalm erop leggen en met peper bestrooien. Rest van kaas erop leggen en bosui erover verdelen. Van rest van bladerdeeg deksel maken en op vis leggen, randen stevig aandrukken met vork. Ei loskloppen en deeg met ei bestrijken. Deeg royaal met zoutvlokken bestrooien. Zalm in oven in 25 min. bruin en gaar bakken. Tomaten schoonmaken en in parten snijden. Dressing door tomaten roeren. Zalm met tomatensla serveren.