bewaar
Koolvis-groenteschotel uit de oven
Koolvis-groenteschotel uit de oven
bewaar

Koolvis-groenteschotel uit de oven

1 uur bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

(Super)aardappels

1 grote

courgette

1 pak

koolvisfilet

50 g

boter

50 g

bloem

500 ml

visbouillon

150 g

geraspte kaas

4

tomaten

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schoonboenen en in lengte in plakken snijden. Aardappels in 5 min. beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Courgette en blokken vis in lengte in plakken snijden. In sauspan boter smelten, bloem erdoor roeren en ca. 1 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken en blijven roeren tot saus gebonden is. Helft van kaas in saus laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Beetje saus over bodem van ovenschaal uitstrijken. In schaal twee lagen maken van achtereenvolgens aardappel, courgette, vis, tomaat en saus. Rest van kaas erover strooien en gerecht in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.

tip

algemeenprijs per persoon 1.50 (in september 2004)