bewaar
Scholrolletjes met kruidenboter en gestoofde groenten
Scholrolletjes met kruidenboter en gestoofde groenten
bewaar

Scholrolletjes met kruidenboter en gestoofde groenten

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

basmatirijst

2 schaaltjes

scholfilet

2 eetlepels

citroensap

1 bakje

kruidenboter

1 zak

gesneden spitskool

1 zakje

peen julienne

250 g

taugé

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Rijst volgens gebruiksaanwijzing (in magnetron) gaarkoken. Scholfilets aan beide kanten bestrooien met zout en peper, oprollen en iets van elkaar in ingevette schaal leggen. Vis met citroensap besprenkelen. Ovenstand verlagen naar 175 °C. Schaal in midden van oven plaatsen en vis in 10-12 min. gaarbakken. In hapjespan helft van kruidenboter smelten en spitskool, wortel en taugé erdoor scheppen. Scheutje water toevoegen en groenten in 7-8 min. gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Visrolletjes serveren met beetje kruidenboter, groenten en rijst.