Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda
Exotisch: een stamppotje van zoete aardappel en groene kool met zalm, pinda’s en gember. Verrassend anders!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg zoete aardappel
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g zalmfilet
- 3 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 80 g gezouten pinda's
- 400 g gesneden spitskool
- 200 g gesneden prei
- 150 g peen julienne
- 50 ml kraanwater
- 100 g taugé (bakje)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 min. gaar.
- Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt op een bord 10 min. rusten. Schil en snijd ondertussen de gember fijn, snijd de knoflook fijn en hak de pinda’s grof.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 min. Voeg de knoflook en kool, prei en peen toe en roerbak 5 min. Voeg het water toe en roerbak nog 5 min. Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep door het groenekoolmengsel. Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s.
variatietip:
Je kunt de groene kool met prei en peen ook vervangen door Thaise roerbakmix (zak 400 g).
combinatietip:
Lekker met partjes limoen.

Zoete aardappelstamppot met groene kool, taugé en pinda
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 165 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda

- 1 kg zoete aardappel
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 min. gaar.

- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g zalmfilet
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

- 3 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 80 g gezouten pinda's
Neem uit de pan en laat afgedekt op een bord 10 min. rusten. Schil en snijd ondertussen de gember fijn, snijd de knoflook fijn en hak de pinda’s grof.

- 1 el traditionele olijfolie
- 400 g gesneden spitskool
- 200 g gesneden prei
- 150 g peen julienne
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 min. Voeg de knoflook en kool, prei en peen toe en roerbak 5 min.

- 50 ml kraanwater
- 100 g taugé
Voeg het water toe en roerbak nog 5 min. Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep door het groenekoolmengsel.

Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s. Lekker!
variatietip:
Je kunt de groene kool met prei en peen ook vervangen door Thaise roerbakmix (zak 400 g).
combinatietip:
Lekker met partjes limoen.