bewaar
Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda
Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda
bewaar

Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda

Exotisch: een stamppotje van zoete aardappel en groene kool met zalm, pinda’s en gember. Verrassend anders!

30 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

2 el

traditionele olijfolie

300 g

zalmfilet

3 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

80 g

gezouten pinda's

400 g

gesneden spitskool

200 g

gesneden prei

150 g

peen julienne

50 ml

kraanwater

100 g

taugé

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Exotisch: een stamppotje van zoete aardappel en groene kool met zalm, pinda’s en gember. Verrassend anders!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 min. gaar.

2

Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt op een bord 10 min. rusten. Schil en snijd ondertussen de gember fijn, snijd de knoflook fijn en hak de pinda’s grof.

3

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 min. Voeg de knoflook en kool, prei en peen toe en roerbak 5 min. Voeg het water toe en roerbak nog 5 min. Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep door het groenekoolmengsel. Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s.

tip

variatietipJe kunt de groene kool met prei en peen ook vervangen door Thaise roerbakmix (zak 400 g).

combinatietipLekker met partjes limoen.

Zoete aardappelstamppot met groene kool, taugé en pinda

Instructievideo - 02:38 min.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.