bewaar
Roergebakken kip met wortel en Shanghai paksoi
Roergebakken kip met wortel en Shanghai paksoi
bewaar

Roergebakken kip met wortel en Shanghai paksoi

25 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

250 g

eiermie

1 schaal

kipmedaillons

2 theelepels

sambal badjak

4 eetlepels

roerbakolie

300 g

winterwortel

2 struikjes

Shanghai paksoi

3

bosuitjes

50 g

cashewnoten

½ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In pan met ruim kokend water mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kipmedaillons halveren of kipfilets in stukjes snijden. In kom kipstukjes mengen met sambal en 3 el roerbakolie. Wortel dun schillen en schuin in dunne plakken snijden. Onderste deel van paksoi in repen snijden, blad grof snijden. Paksoi in vergiet wassen en laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden.In droge wok cashewnoten lichtbruin roosteren. Noten op bord scheppen en licht bestrooien met zout. Kipstukjes met marinade in hete wok overdoen. Op hoog vuur kip al omscheppend 3 min. bruinbakken. Wortel 1 min. meebakken. Paksoi en bosuitjes erdoor scheppen en geheel nog 2-3 min. roerbakken, tot paksoirepen glazig zijn en blad geslonken is. Gerecht op smaak brengen met zout. Korianderblad grof snijden. Mie in vergiet laten uitlekken en overdoen in warme kom. Rest van roerbakolie en koriander door mie mengen. Cashewnoten door kip-groentemengsel scheppen. Serveren met mie.

tip

algemeenVariatietip:Vervang voor een vegetarische variant de kip door blokjes tofu. Mihoen, heel dunne noedels van rijstebloem, smaakt er ook goed bij. Laat de mihoen enkele minuten wellen in kokend water en spoel dan in een vergiet af met koud water. Schep de mihoen met de koriander en roerbakolie op het eind door het wokgerecht en verwarm nog 2-3 minuten.