Roer­ge­bak­ken kip met wor­tel en Shang­hai pak­soi

(58) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 58

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan met ruim kokend water mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kipmedaillons halveren of kipfilets in stukjes snijden. In kom kipstukjes mengen met sambal en 3 el roerbakolie. Wortel dun schillen en schuin in dunne plakken snijden. Onderste deel van paksoi in repen snijden, blad grof snijden. Paksoi in vergiet wassen en laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden.In droge wok cashewnoten lichtbruin roosteren. Noten op bord scheppen en licht bestrooien met zout. Kipstukjes met marinade in hete wok overdoen. Op hoog vuur kip al omscheppend 3 min. bruinbakken. Wortel 1 min. meebakken. Paksoi en bosuitjes erdoor scheppen en geheel nog 2-3 min. roerbakken, tot paksoirepen glazig zijn en blad geslonken is. Gerecht op smaak brengen met zout. Korianderblad grof snijden. Mie in vergiet laten uitlekken en overdoen in warme kom. Rest van roerbakolie en koriander door mie mengen. Cashewnoten door kip-groentemengsel scheppen. Serveren met mie.

Tip:

Variatietip:Vervang voor een vegetarische variant de kip door blokjes tofu. Mihoen, heel dunne noedels van rijstebloem, smaakt er ook goed bij. Laat de mihoen enkele minuten wellen in kokend water en spoel dan in een vergiet af met koud water. Schep de mihoen met de koriander en roerbakolie op het eind door het wokgerecht en verwarm nog 2-3 minuten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.