bewaar
Shanghai paksoi met shiitake en bosui
Shanghai paksoi met shiitake en bosui
bewaar

Shanghai paksoi met shiitake en bosui

15 min. bereiden
redelijk pittig
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

sesamzaad

8 struiken

Shanghai paksoi

3

bosuien

100 g

shiitake

2

uien

3 cm

verse gember

4 el

zonnebloemolie

4 el

kraanwater

1 tl

sambal badjak

4 el

oestersaus

Aan de slag

1

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de paksoi in een stoommand of -pan en stoom in ca. 10 min. gaar.

2

Schil ondertussen de gember en snijd hem fijn. Snijd de shiitakes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gember en ui 2 min. Voeg de shiitakes toe en roerbak 3 min. Roer de oestersaus los met de sambal en het water. Schenk het bij de shiitakes en roerbak nog 1 min.

3

Doe de paksoi in een schaal en verdeel de shiitakes met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.

tip

combinatietipLekker met rijst en Oosterse wokblokjes.

kookstaptipGeen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.

Groenten stomen

Instructievideo - 00:33 min.