bewaar
Spaanse mosselpan
Spaanse mosselpan
bewaar

Spaanse mosselpan

30 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

2

uien

100 g

chorizo

1 eetlepel

milde paprikapoeder

1 blik

tomatenblokjes

2 kg

panklare mosselen

1 dikke plak

ham

2 eetlepels

verse peterselie

Aan de slag

In mosselpan of braadpan olie verhitten en ui en chorizo 5 min. zachtjes bakken. Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor scheppen en geheel nog 3 min. zachtjes bakken, tot vocht vrijwel verdampt is. Intussen mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken. Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten, verwijderen. Ham, peterselie, zout en peper door uimengsel scheppen. Mosselen in pan leggen en wat van het uimengsel erover scheppen. Deksel op pan leggen en mosselen op zacht vuur in 8-10 min. gaar laten worden. Mosselen in pan serveren, bijvoorbeeld met brood en een frisse salade.