bewaar
Zomerse mosselpan
Zomerse mosselpan
bewaar

Zomerse mosselpan

20 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

3 eetlepels

olijfolie

1

ui

3 tenen

knoflook

100 ml

droge witte wijn

3 eetlepels

anijslikeur

2 bakjes

zeekraal

Aan de slag

Borstel de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte exemplaren en open schelpen die niet dichtgaan weg. Verhit de olie in een grote pan of mosselpan met deksel en bak de ui en de knoflook 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg de mosselen toe, schenk de wijn en pastis erbij en voeg de zeekraal toe. Stoom de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot ze open staan. Schud de pan af en toe om. Controleer of alle schelpen open zijn, verwijder nog gesloten exemplaren. Garneer eventueel met wat grof gehakte platte peterselie. Lekker met rijst en Romanasla.

tip

algemeenVervang de witte wijn en pastis door eenzelfde hoeveelheid kruidenbouillon voor een non-alcoholische variant.

algemeenGeen liefhebber van zeekraal? Vervang het dan bijvoorbeeld door bosui of peultjes.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.