bewaar
Sopa com hortelã fresca - Broodsoep met verse munt
Sopa com hortelã fresca - Broodsoep met verse munt
bewaar

Sopa com hortelã fresca - Broodsoep met verse munt

25 min. bereiden
30 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

rundergehakt

1

ui

1 stukje

foelie

1 liter

vleesbouillon

1

ciabattina

1 teentje

knoflook

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

½ zakje

verse munt

3 eetlepels

madeira

Aan de slag

1

In pan gehakt met vork in stukjes verdelen. Ui en foelie erdoor scheppen. Bouillon toevoegen en geheel langzaam aan de kook brengen. Bouillon 30 min. zachtjes laten trekken. In zeef stuk kaasdoek of schone theedoek leggen. Bouillon boven andere pan door zeef schenken (gehakt geeft bouillon extra smaak en wordt verder niet meer gebruikt). Brood in dobbelstenen snijden. In schaal knoflook boven olie uitpersen, doorroeren en brood hierin omscheppen. Brood in droge koekenpan met antiaanbaklaag al omscheppend goudbruin bakken. Op keukenpapier laten afkoelen.

2

Bouillon opnieuw verwarmen. Muntblaadjes van takjes plukken en in reepjes snijden. Madeira door bouillon roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden verdelen. (Aan tafel) hete bouillon erop scheppen.