Sopa com hortelã fresca - Broodsoep met verse munt

295 kcal

25 min. bereiden, 30 min. wachten

3.2/5

(9)

Ingrediënten

Aantal personen

2004 nr. 10 - De smaak van vakantie

Aan de slag

  1. In pan gehakt met vork in stukjes verdelen. Ui en foelie erdoor scheppen. Bouillon toevoegen en geheel langzaam aan de kook brengen. Bouillon 30 min. zachtjes laten trekken. In zeef stuk kaasdoek of schone theedoek leggen. Bouillon boven andere pan door zeef schenken (gehakt geeft bouillon extra smaak en wordt verder niet meer gebruikt). Brood in dobbelstenen snijden. In schaal knoflook boven olie uitpersen, doorroeren en brood hierin omscheppen. Brood in droge koekenpan met antiaanbaklaag al omscheppend goudbruin bakken. Op keukenpapier laten afkoelen.

  2. Bouillon opnieuw verwarmen. Muntblaadjes van takjes plukken en in reepjes snijden. Madeira door bouillon roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden verdelen. (Aan tafel) hete bouillon erop scheppen.

Wat vond je van dit recept?

Sopa com hortelã fresca - Broodsoep met verse munt

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig