Tapas garnalen met knoflook (gamba's al ajillo)

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen
- 4 tenen knoflook
- 2 takjes peterselie
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- 1 tl gedroogde chilipeper (uit molentje)
- 1 mespunt grof zeezout
Advertentie
Bereiden
- Laat de garnalen ontdooien door ze enkele min. onder te dompelen in warm water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de knoflook in plakjes en de peterselie fijn.
- Verwarm de olie in een diepe koekenpan of hapjespan. Bak de knoflook met het laurierblaadje zachtjes, tot de geur vrijkomt. Maal een beetje chilipeper erboven. Voeg de garnalen toe en bak op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaar.
- Verdeel de garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk), verwijder het laurier. Strooi de peterselie en het zeezout erover.
variatietip:
In Spanje wordt dit voorgerecht ook vaak gemaakt met grote garnalen, die pas aan tafel gepeld worden. Dat kan thuis ook, maar neem dan liever geen gamba's. Deze zijn al gaar en worden door het bakken te zacht. Een zak ongepelde rauwe scampi (500 g, diepvries) is een goed alternatief. Blus de gebakken garnalen af met 1-2 el sherry of citroensap.
combinatietip:
Lekker met boerenbrood (bijv. pain de campagne).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 23 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Tapas garnalen met knoflook (gamba's al ajillo)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tapas garnalen met knoflook (gamba's al ajillo)
- 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen
Laat de garnalen ontdooien door ze enkele min. onder te dompelen in warm water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
- 4 tenen knoflook
- 2 takjes peterselie
Snijd de knoflook in plakjes en de peterselie fijn.
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 1 gedroogde laurierblaadjes
Verwarm de olie in een diepe koekenpan of hapjespan. Bak de knoflook met het laurierblaadje zachtjes, tot de geur vrijkomt.
- 1 tl gedroogde chilipeper
Maal een beetje chilipeper erboven. Voeg de garnalen toe en bak op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaar.
- 1 mespunt grof zeezout
Verdeel de garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk), verwijder het laurier. Strooi de peterselie en het zeezout erover.
variatietip:
In Spanje wordt dit voorgerecht ook vaak gemaakt met grote garnalen, die pas aan tafel gepeld worden. Dat kan thuis ook, maar neem dan liever geen gamba's. Deze zijn al gaar en worden door het bakken te zacht. Een zak ongepelde rauwe scampi (500 g, diepvries) is een goed alternatief. Blus de gebakken garnalen af met 1-2 el sherry of citroensap.
combinatietip:
Lekker met boerenbrood (bijv. pain de campagne).