bewaar
Visballetjes met dille-yoghurtdip
Visballetjes met dille-yoghurtdip
bewaar

Visballetjes met dille-yoghurtdip

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

8 personen

600 g

witte visfilet

2

sjalotten

3 eetlepels

bloem

2 eetlepels

olie

5 eetlepels

mayonaise

5 eetlepels

milde yoghurt

3 teentjes

knoflook

1 zakje

verse dille

1 pot

augurkenplakjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • satéstokjes

Aan de slag

1

In keukenmachine visfilet met sjalotten en bloem pureren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Van vismengsel ca. 32 balletjes (zo groot als walnoot) draaien. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten, visballetjes in 5 min. rondom bruin en gaar bakken. Uit pan scheppen en op keukenpapier laten afkoelen. Eventueel tot gebruik in koelkast bewaren. In kom mayonaise, yoghurt, knoflook en dille door elkaar roeren. Dip op smaak brengen met zout en peper.

2

Plakjes augurk gegolfd aan satéprikkers rijgen. Onderaan visballetje prikken. Spiesjes op schaal leggen. Visballetjes koel of op kamertemperatuur serveren, met dipsaus.