bewaar
Mexicaanse gehaktballen met sla en gevulde aardappels
Mexicaanse gehaktballen met sla en gevulde aardappels
bewaar

Mexicaanse gehaktballen met sla en gevulde aardappels

30 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

tortillachips

500 g

half-om-halfgehakt

200 g

milde salsa

4 grote

aardappels

25 g

boter

1 krop

ijsbergsla

1 blik

Mexicomelange

4 eetlepels

knoflookdressing

Aan de slag

Helft van tortillachips fijn verkruimelen. In kom gehakt mengen met chipskruimels, 2 el salsa en 1/2 tl zout en peper. Van gehakt 4 ballen vormen. Aardappels in 25 min. gaarkoken. In koekenpan boter verhitten en gehaktballen op matig vuur in 20 min. rondom bruin en gaar bakken. IJsbergsla in reepjes snijden. In kom Mexicomelange en knoflookdressing door sla scheppen. Rest van tortillachips over sla strooien. Gehaktballen uit pan nemen, vuur hoog zetten, 100 ml water toevoegen en aanbaksels losroeren. Jus op smaak brengen met 3-4 el salsa, zout en peper. Gehaktballen met jus over vier borden verdelen. Aardappels ernaast leggen, diep insnijden en in elk 1 el salsa scheppen. IJsbergsla erbij serveren.

algemeenprijs per persoon 1.90 (in juni 2004)