bewaar
Spinazieroomgratin met gehaktballen
Spinazieroomgratin met gehaktballen
bewaar

Spinazieroomgratin met gehaktballen

35 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

duopak aardappelschijfjes

1 pak

bladspinazie

1 teen

knoflook

1 bekertje

slagroom

50 g

geraspte oude kaas

2 x 250 g

half-om-halfgehakt

2 el

mosterd

1

ei

2 el

paneermeel

25 g

boter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (inhoud ca. 2 liter), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal, verdeel de spinazie erover en bestrooi met peper en zout. Roer de knoflook door de slagroom en schenk over de schotel. Bestrooi met geraspte kaas. Bak de spinazie-roomgratin in 20-25 min. goudbruin. Meng ondertussen het gehakt met 1 el mosterd, het ei, de paneermeel en peper en zout naar smaak en vorm er 4 gehaktballen van. Bak ze in de boter op hoog vuur rondom bruin aan. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. met de deksel op de pan zachtjes verder gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de rest van de mosterd door het bakvet en voeg een scheutje water toe. Roer de aanbaksels los en breng de jus op smaak met peper en zout. Serveer de gehaktballen met de jus en de spinazie-roomgratin.