bewaar
Tagliatelle met Parmaham en spinazie
Tagliatelle met Parmaham en spinazie
bewaar

Tagliatelle met Parmaham en spinazie

15 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

tagliatelle bicolore

100 g

Parmaham

2 el

olijfolie

25 g

boter

1 teentje

knoflook

1 zak

panklare spinazie

versgemalen vierseizoenenpeper

Aan de slag

Tagliatelle in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Plakken Parmaham in lange repen scheuren. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Repen ham over bodem van pan verdelen en krokant uitbakken. Op keukenpapier laten uitlekken. In dezelfde koekenpan helft van boter en 1 el olijfolie verwarmen. Knoflook hierin 1 min. zachtjes bakken. Spinazie in porties toevoegen en al omscheppend laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten, 4 el kookvocht bewaren. Tagliatelle met kookvocht en rest van boter terugdoen in pastapan. Spinazie erdoor scheppen en pasta overdoen in twee diepe borden. Knapperige repen Parmaham op pasta leggen en royaal peper erboven malen.

tip

algemeenIn plaats van gedroogde tagliatelle kunt u ook koelverse 'paglia e fieno' nemen, een dunne spaghettisoort in twee kleuren (250 g).