bewaar
Stevige courgettesoep met tomatenbruschetta
Stevige courgettesoep met tomatenbruschetta
bewaar

Stevige courgettesoep met tomatenbruschetta

30 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

courgettes

6 el

traditionele olijfolie

500 ml

visbouillon van tablet

4

romatomaten

8 sneetjes

bruinbrood

4 el

mix voor bruschetta al pomodoro

8 el

water

200 g

gerookte zalmsnippers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een braadpan en smoor de courgette afgedekt 10 min. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer.

2

Snijd de tomaat in stukjes en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood. Laat de bruschettamix in het hete water wellen, meng daarna met de rest van de olie.

3

Smeer de bruschettamix op het geroosterd brood en leg de helft van de tomaat erop. Schep de soep in soepborden en verdeel de zalm en de rest van de tomaat erover. Serveer de soep met de tomatenbruschetta.