Boontjes met geitenkaas en citroenboter

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak tarly (250 g)
- 800 g sperziebonen
- 1 zakje pijnboompitten (65 g)
- 250 g verse geitenkaas (bijv. Bettinne blanc)
- 6 abrikozen
- 25 g boter
- 3 eetlepels citroensap (flesje a 115 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tarly koken volgens gebruiksaanwijzing. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren. Kaas in blokjes snijden. Abrikozen wassen en in stukjes snijden. In pan boter verwarmen tot boter bruin wordt. Citroensap er doorheen roeren en heet laten worden. Sperziebonen, kaas en abrikoos door citroenboter scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen bestrooien met pijnboompitten en serveren met tarly.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 61 g
- vet 27 g