Ingrediënten
4 personen
4 grote
kruimige aardappels
½ zak
pan tostado met knoflook
50 g
kruidenboter
2 schaaltjes
Schotse zalmfilet
½
komkommer
1 zak
ijsbergsla met frisée
4 eetlepels
honing-mosterddressing
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen inprikken. Aardappels in magnetron ca. 8 min. op hoogste stand (700 Watt) verhitten. Aardappels nog 10 min. afgedekt laten nagaren. Pan tostado verkruimelen. Helft van kruidenboter smelten. Zalm op ingevette bakplaat leggen, bestrooien met zout en peper en toastkruim erover strooien. Gesmolten boter erover sprenkelen. Zalm in midden van oven in 10 min. gaarbakken. Komkommer schoonmaken en in plakjes snijden. Sla mengen met komkommer en dressing. Aardappels aan bovenkant opensnijden en klontje kruidenboter erop leggen. Zalm serveren met gepofte aardappels en salade.
Zalm met krokante korst

hoofdgerecht
4 personen
685 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen inprikken. Aardappels in magnetron ca. 8 min. op hoogste stand (700 Watt) verhitten. Aardappels nog 10 min. afgedekt laten nagaren. Pan tostado verkruimelen. Helft van kruidenboter smelten. Zalm op ingevette bakplaat leggen, bestrooien met zout en peper en toastkruim erover strooien. Gesmolten boter erover sprenkelen. Zalm in midden van oven in 10 min. gaarbakken. Komkommer schoonmaken en in plakjes snijden. Sla mengen met komkommer en dressing. Aardappels aan bovenkant opensnijden en klontje kruidenboter erop leggen. Zalm serveren met gepofte aardappels en salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 grote kruimige aardappels
½ zak pan tostado met knoflook
50 g kruidenboter
2 schaaltjes Schotse zalmfilet
½ komkommer
1 zak ijsbergsla met frisée
4 eetlepels honing-mosterddressing