bewaar
Zalm met krokante korst
Zalm met krokante korst
bewaar

Zalm met krokante korst

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

kruimige aardappels

½ zak

pan tostado met knoflook

50 g

kruidenboter

2 schaaltjes

Schotse zalmfilet

½

komkommer

1 zak

ijsbergsla met frisée

4 eetlepels

honing-mosterddressing

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen inprikken. Aardappels in magnetron ca. 8 min. op hoogste stand (700 Watt) verhitten. Aardappels nog 10 min. afgedekt laten nagaren. Pan tostado verkruimelen. Helft van kruidenboter smelten. Zalm op ingevette bakplaat leggen, bestrooien met zout en peper en toastkruim erover strooien. Gesmolten boter erover sprenkelen. Zalm in midden van oven in 10 min. gaarbakken. Komkommer schoonmaken en in plakjes snijden. Sla mengen met komkommer en dressing. Aardappels aan bovenkant opensnijden en klontje kruidenboter erop leggen. Zalm serveren met gepofte aardappels en salade.