Aspergetaart
Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de ondertussen de de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in de pan en kook 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg. Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de kaas erboven.
Doe het basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer door het ei-geitenkaasmengsel en voeg peper en eventueel zout toe. Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Aspergetaart
Instructievideo - 02:12 min.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Aspergetaart
Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de ondertussen de de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in de pan en kook 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg. Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de kaas erboven.
Doe het basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer door het ei-geitenkaasmengsel en voeg peper en eventueel zout toe. Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
25 g ongezouten roomboter
5 vellen diepvries filodeeg
3 middelgrote scharreleieren
100 g geitenkaas jong belegen 50+
15 g verse basilicum
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
rechthoekige quichevorm met losse bodem (20 x 40 cm)
staafmixer