As­per­ge­taart

Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(439) waardeer
hoofdgerecht Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit. 4 personen
4 439

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige quichevorm met losse bodem (20 x 40 cm)
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de ondertussen de de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in de pan en kook 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg. Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de kaas erboven.
  3. Doe het basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer door het ei-geitenkaasmengsel en voeg peper en eventueel zout toe. Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aspergetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­taart

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 kg verse witte asperges

Breng een grote pan met water aan de kook. Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

3

Doe de asperges in de pan en kook 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.

4
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 5 vellen diepvries filodeeg

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg.

5
  • 3 middelgrote eieren
  • 100 g geitenkaas jong belegen 50+

Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de geitenkaas erboven.

6
  • 15 g verse basilicum
  • 125 ml verse slagroom

Doe het basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer door het ei-geitenkaasmengsel en voeg peper en eventueel zout toe.

7

Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.