bewaar
Braadworstschotel uit de oven
Braadworstschotel uit de oven
bewaar

Braadworstschotel uit de oven

10 min. bereiden
35 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

2 tl

gedroogde rozemarijn

1 tl

milde paprikapoeder

6 el

olijfolie

1 pak

braadworst

1 krop

sla

1 el

azijn

1 bakje

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappelen schoonboenen en in parten snijden. In ovenschaal doen en mengen met rozemarijn, paprikapoeder en 3 el olie. Aardappelen in midden van oven in 35 min. gaarbakken. Af en toe omscheppen. Braadworst voorzichtig doormidden snijden en in lengte halveren. Braadworst na 15 min. door aardappelen scheppen en meebakken. Intussen sla schoonmaken en in stukken scheuren. Dressing roeren van rest van olie en azijn. Tomaatjes wassen en halveren. Sla mengen met tomaatjes en dressing. Aardappel-braadworstschotel serveren met salade.