Sardinesandwich

mediterraan
lunch
2 personen
3
8
Advertentie
Ingrediënten
- 4 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels tapenade van gedroogde tomaatjes
- ½ citroen (geperst)
- ½ zak veldsla (a 75 g)
- 1 blikje sardines
- versgemalen zwarte peper
- 2 geroosterde paprika's ((uit pot), in repen)
- 6 sneetjes donker volkorenbrood (bijv. Twents volkoren)
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In kom mayonaise mengen met tapenade en 1-2 el citroensap. Sardines droogdeppen met keukenpapier, opensnijden en openklappen (graatjes hoeven niet verwijderd te worden). Sardines besprenkelen met wat citroensap en peper erboven malen. Paprika laten uitlekken en in repen snijden.
- Sneetjes brood krokant roosteren en royaal bestrijken met mayonaisemengsel. Over 4 sneetjes veldsla verdelen. Hierop repen paprika en sardines leggen en er 2 stapels van maken. Afdekken met laatste sneetjes, met mayonaisekant naar beneden. Sandwiches iets aandrukken en diagonaal doorsnijden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 55 g
- vet 51 g