bewaar
Sardinesandwich
Sardinesandwich
bewaar

Sardinesandwich

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

2 personen

4 eetlepels

mayonaise

3 eetlepels

tapenade van gedroogde tomaatjes

½

citroen

½ zak

veldsla

1 blikje

sardines

versgemalen zwarte peper

2

geroosterde paprika's

6 sneetjes

donker volkorenbrood

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

In kom mayonaise mengen met tapenade en 1-2 el citroensap. Sardines droogdeppen met keukenpapier, opensnijden en openklappen (graatjes hoeven niet verwijderd te worden). Sardines besprenkelen met wat citroensap en peper erboven malen. Paprika laten uitlekken en in repen snijden.

2

Sneetjes brood krokant roosteren en royaal bestrijken met mayonaisemengsel. Over 4 sneetjes veldsla verdelen. Hierop repen paprika en sardines leggen en er 2 stapels van maken. Afdekken met laatste sneetjes, met mayonaisekant naar beneden. Sandwiches iets aandrukken en diagonaal doorsnijden.