bewaar
Hangop
Hangop
bewaar

Hangop

15 min. bereiden
8 uur wachten
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

volle yoghurt

45 g

amandelschaafsel

125 ml

crème fraîche

2 el

bloemenhoning

2 el

appelsap

1 el

kaneel

1 mespunt

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • theedoek

Aan de slag

1

Maak een theedoek vochtig en leg in een vergiet. Hang het vergiet in een kom of pan. Schenk de yoghurt erin en laat ca. 8 uur in de koelkast uitlekken. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel. Laat op een bord afkoelen.

2

Giet de yoghurt in een kom. Roer de crème fraîche, honing, appelsap en kaneel erdoor. Vorm met twee lepels ovale bolletjes en schep deze op borden. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestuif licht met poedersuiker.

algemeenVers fruit smaakt ook verrukkelijk bij hangop. Aardbeien bijvoorbeeld, of mango. Maar ook in wat sinaasappelsap geweekte abrikozen. Snijd het fruit in stukjes of pureer het vruchtvlees met wat honing. Schep de hangop in glazen en wissel af met een laagje krokante muesli en een laagje fruit(puree).