As­per­ges met zalm­room en tuin­kers

Het ultieme voorgerecht voor een feestetentje, het is namelijk heel erg lekker én een plaatje op je bord.

(60) waardeer
voorgerecht Het ultieme voorgerecht voor een feestetentje, het is namelijk heel erg lekker én een plaatje op je bord. 4 personen
4 60

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Schil de asperges, snijd de houtachtige onderkant eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water met de aspergeschillen, asperge uiteinden, suiker en foelie erin aan de kook.
 2. Leg of zet de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Draai na 5 min. het vuur uit en leg de deksel op de pan. Laat de asperges 10-15 min. gaar worden.
 3. Snijd ondertussen 4 brede repen van de zalm. Snijd de rest van de zalm klein, pureer met de zure room in de keukenmachine of staafmixer. Breng de zalmroom op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
 4. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel in 4 porties. Wikkel om elk bundeltje asperges een reep zalm. Verdeel de bundeltjes over de borden en schep de zalmroom ernaast. Knip de tuinkers los en strooi over de asperges.
 5. Warm op of serveer op kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 185 kcal
 • eiwit 15 g
 • koolhydraten 6 g
 • vet 12 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met zalmroom en tuinkers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met zalm­room en tuin­kers

1
1
 • 500 g verse witte asperges
 • ½ tl kristalsuiker
 • 1 stukje gedroogde foelie

Schil de asperges, snijd de houtachtige onderkant eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water met de aspergeschillen, asperge uiteinden, suiker en foelie erin aan de kook.

2
2

Leg of zet de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Draai na 5 min. het vuur uit en leg de deksel op de pan. Laat de asperges 10-15 min. gaar worden.

3
3
 • 200 g gerookte zalm
 • 125 ml zure room
 • 2 el citroensap

Snijd ondertussen 4 brede repen van de zalm. Snijd de rest van de zalm klein, pureer met de zure room in de keukenmachine of staafmixer. Breng de zalmroom op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

4
4
 • 1 doosje tuinkers

Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel in 4 porties. Wikkel om elk bundeltje asperges een reep zalm. Verdeel de bundeltjes over de borden en schep de zalmroom ernaast. Knip de tuinkers los en strooi over de asperges.

5
5

Warm op of serveer op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.