bewaar
Asperges met zalmroom en tuinkers
Asperges met zalmroom en tuinkers
bewaar

Asperges met zalmroom en tuinkers

Het ultieme voorgerecht voor een feestetentje, het is namelijk heel erg lekker én een plaatje op je bord.

30 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

½ tl

kristalsuiker

1 stukje

gedroogde foelie

200 g

gerookte zalm

125 ml

zure room

2 el

citroensap

1 doosje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Het ultieme voorgerecht voor een feestetentje, het is namelijk heel erg lekker én een plaatje op je bord.

Aan de slag

1

Schil de asperges, snijd de houtachtige onderkant eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water met de aspergeschillen, asperge uiteinden, suiker en foelie erin aan de kook.

2

Leg of zet de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Draai na 5 min. het vuur uit en leg de deksel op de pan. Laat de asperges 10-15 min. gaar worden.

3

Snijd ondertussen 4 brede repen van de zalm. Snijd de rest van de zalm klein, pureer met de zure room in de keukenmachine of staafmixer. Breng de zalmroom op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

4

Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel in 4 porties. Wikkel om elk bundeltje asperges een reep zalm. Verdeel de bundeltjes over de borden en schep de zalmroom ernaast. Knip de tuinkers los en strooi over de asperges.

5

Warm op of serveer op kamertemperatuur.