Salade van gegrilde groenten met sesamdressing

Advertentie
Ingrediënten
- 1 Shanghai paksoi (in lengte gehalveerd)
- 1 rode ui (in smalle parten)
- 1 gele paprika (in grove stukken)
- 1 theelepel vijf kruidenpoeder (Chinees)
- 5 eetlepels wokolie (flesje a 500 ml)
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 theelepel sesamolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paksoihelften in pan met ruim kokend water 2 min. koken. In vergiet laten uitlekken en dan droogdeppen. In schaal paksoi, ui en paprika omscheppen met vijfkruidenpoeder en helft van wokolie. Sesamzaad in droge grillpan lichtbruin roosteren en op bord laten afkoelen. In kom rest van wokolie tot dressing roeren met sesamolie, knoflook, honing en azijn. Sesamzaad erdoor mengen en dressing op smaak brengen met zout en peper. Grillpan gloeiendheet laten worden. Groentemix 3-4 min. grillen tot groenten beetgaar zijn en licht kleuren. Groenten over twee borden verdelen en dressing erover druppelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 14 g
- vet 30 g