Tor­tel­li­ni-kaas­scho­tel uit de mag­ne­tron

(24) waardeer
italiaans hoofdgerecht 2 personen
2 24

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In grote pan tortellini met broccoli net niet beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en 1 min. zachtjes bakken, zonder dat bloem verkleurt. Helft van melk in pan schenken, aan de kook brengen en met pollepel blijven roeren tot gladde saus ontstaat (dit duurt ca. 2 min.). Rest van melk toevoegen en saus 2-3 min. zachtjes door laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Grote pan weer gebruiken om tortellini en broccoli te mengen met kaas en saus. Gerecht overscheppen in magnetronschaal, laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  2. Tortellinischotel afgedekt in magnetron 5-6 min. op vol vermogen (700 watt) verwarmen. Tussentijds een keer omscheppen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.