bewaar
Tortellini-kaasschotel uit de magnetron
Tortellini-kaasschotel uit de magnetron
bewaar

Tortellini-kaasschotel uit de magnetron

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 bak

tortellini bicolore

1 zak

broccoliroosjes

1 eetlepel

boter

1½ eetlepel

bloem

250 ml

halfvolle melk

½ bol

mozzarella

50 g

gorgonzola

Aan de slag

1

In grote pan tortellini met broccoli net niet beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en 1 min. zachtjes bakken, zonder dat bloem verkleurt. Helft van melk in pan schenken, aan de kook brengen en met pollepel blijven roeren tot gladde saus ontstaat (dit duurt ca. 2 min.). Rest van melk toevoegen en saus 2-3 min. zachtjes door laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Grote pan weer gebruiken om tortellini en broccoli te mengen met kaas en saus. Gerecht overscheppen in magnetronschaal, laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Tortellinischotel afgedekt in magnetron 5-6 min. op vol vermogen (700 watt) verwarmen. Tussentijds een keer omscheppen.