bewaar
Bietensoep met boerenrookworst
Bietensoep met boerenrookworst
bewaar

Bietensoep met boerenrookworst

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

wortel

1

prei

2 stengels

bleekselderij

1 schaaltje

gekookte rode bieten

2

runderbouillontabletten

1

grove boerenrookworst

1

voorgebakken stokbrood

1 bekertje

zure room

Aan de slag

Wortel, prei en bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. Bieten schillen en in stukjes snijden. In soeppan 800 ml water met bouillontabletten aan de kook brengen. Groenten toevoegen en 10 min. meekoken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Soep met staafmixer pureren. Worst in plakken snijden en 10 min. meekoken. Brood afbakken volgens gebruiksaanwijzing. Soep over vier borden verdelen en garneren met lepel zure room. Serveren met warm brood.