bewaar
Kip met knoflooksaus en broccoli
Kip met knoflooksaus en broccoli
bewaar

Kip met knoflooksaus en broccoli

40 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

8 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olie

4

kippenbouten

1 zakje

verse peterselie

250 ml

kippenbouillon

300 g

penne

600 g

broccoli

4 eetlepels

kappertjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

In braadpan knoflook 2 min. in helft van olie roerbakken. Knoflook uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. In achtergebleven knoflookolie kippenbouten in 5 min. rondom bruinbakken. Knoflook met peterselie (steeltjes ook!) in keukenmachine fijnmalen. Vuur laag draaien, knoflookpasta en bouillon in braadpan schenken. Kip met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven. In grote pan pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Broccoliroosjes laatste 6 min. meekoken. Afgieten, kappertjes en 2 el olie door pasta roeren en over vier borden verdelen. Kip en knoflooksaus ernaast scheppen.

tip

algemeenHoofdgerecht met kip voor 4 personen, prijs per persoon 2.40 (in februari 2004)