bewaar
Ovenschotel met gerookte zalm en spinazie
Ovenschotel met gerookte zalm en spinazie
bewaar

Ovenschotel met gerookte zalm en spinazie

Altijd handig, een ovenschotel. Terwijl de oven zijn werk doet heb jij alvast de keuken opgeruimd.

15 min. bereiden
5 min. oventijd
722waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

room culinair

1 el

dijonmosterd

2 zakjes

aardappelpuree voor ovenschotel

1 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

100 g

geraspte kaas voor ovengratin

400 g

gerookte zalmsnippers

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Altijd handig, een ovenschotel. Terwijl de oven zijn werk doet heb jij alvast de keuken opgeruimd.

Aan de slag

1

Oven voorverwamen op 250 ºC. Room en mosterd met zout en peper naar smaak tot saus roeren. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden.

2

In een wokpan de olie verhitten en de helft van de spinazie al omscheppend laten slinken. Uit wok in vergiet scheppen en ook andere helft van de spinazie laten slinken. Vocht uit de spinazie drukken en op smaak brengen met peper en zout.

3

Ovenschaal achtereenvolgens vullen met spinazie, zalmsnippers, aardappelpuree, roomsaus en gratinkaas. Ovenschotel 5 min. in de oven gratineren.